Kanoottipoolo

Kanoottipoolo on joukkuepeli, jossa pelin tiimellyksessä oppitaan melonnan perus- ja erikoistaitoja. Pelin aikana melontatekniikkaa paranee luonnollisesti ja kajakin hallita tulee varmemmaksi, poolon parissa myös eskimokäännöksen oppii nopeasti. Nämä taidot auttavat avovedellä ja jopa pelastavat henkiä. Kanoottipoolon kautta melonnanharrastaja saa enemmän iloa harrastukseensa, johtuen paremmista ja luotettavammista lajitaidoista.

Kanoottipoolo-ottelu on kahden viisihenkisen joukkueen välinen pallopeli. Pelaajat melovat poolokajakeilla rajatulla pelialueella yrittäen tehdä maaleja vastustajan maaliin. Yksi joukkueen jäsenistä toimii tarvittaessa maalivahtina. Maalivahdin mela on torjunnan aikana pystyssä, jolloin se ylettää suojaamaan kahden metrin korkeudessa oleva maalikehikkoa.

Palloa kuljetetaan heittämällä joukkuetovereille, itselleen eteenpäin meloessa tai vippamaalla pallo vedestä melan avulla. Syliin palloa ei saa laittaa ja melalla ei saa sohia toista pelaajaa. Palloa halussaan pitävän pelaajan saa taklata. Eskimokäännös on siis hyvä opetella.

Seuran harjoitukset
Huom! Kesän harjoitukset toistaiseksi peruttu!
Kesällä maanantaisin on kaikentasoisille avoin vuoro ja keskiviikkona pidemmälle ehtineiden treenit Kivelänrannassa Tuomiojärvellä. Kesällä kertamaksu on jäsenille 6€ ja muille 10€. Kesällä ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen.


Talvikaudella 2024-2025 syys-toukokuussa meillä on seuraavat harjoitusvuorot AaltoAlvarissa:
  • 1. 25m allas maanantaisin klo 7-8
  • 2. 50 metrin altaan matala pää keskiviikkoisin klo 20.30-21.30.

  • Keskiviikkona vuoro on uimahallin sulkemisen jälkeen, joten sisään pitää tulla ennen uimahallin ovien sulkeutumista (eli klo 20). Harjoitusvuoroille ilmoittaudutaan Nimenhuudossa (meloiloa.nimenhuuto.net). Syksystä 2016 alkaen vuoroille pääsee kausirannekkeella, joka kattaa koko syyskauden/kevätkauden harjoitukset. Jos haluaisit päästä kokeilemaan pooloa tai pelaamaan silloin tällöin, ole yhteydessä Heidiin (heidi@meloiloa.net) ohjeiden saamiseksi.      Jäsenhinnat

    Jäsenmaksut vuodelle 2024
     
  • Halutessa osallistua kilpatoimintaan, seura maksaa osallistumismaksun.